Curriculum vitae | lezen & downloaden
1968geboren in Silvolde (Wisch)
Heden woont en werkt in Breda

Opleiding
1986-1992 Academie voor beeldende kunsten Sint Joost, Breda (diploma)
1993-1994Jan van Eyckakademie, Maastricht

Groepstentoonstellingen (selectie)
1994"Tussen traditie en experiment", Museum Meermanno Westreenianum, Den Haag
1996"Livresse du livre", L'institut Néerlandais, Parijs
1998De nederlandsche CACAOFABRIEK, Helmond
1998"Spirit in the box" - Museo della Permanente, Milaan
1998"Kleine schilders" - Lokaal 01, Breda
1998Stadscollectie - De Beyerd, Breda
1998Sybren Hellinga aanmoedigingsprijs (genomineerden), Beetsterzwaag
1999Galerie van de Berge, Goes
1999KunstRAI, Kunstruimte Wagemans
1999Galerie Maurits van de Laar, Den Haag
1999"Kamerschatten"- Den Bosch
2000"Now and then", Jan van Eyck Akademie, Maastricht
2000Hedendaagse schilderkunst - Artis, Den Bosch
2000KunstRAI, Kunstruimte Wagemans
2001The Cristopher Clelland Gallery (Kent), New York
2001Salon V- NBKS, Breda
2002The Cristopher Clelland Gallery, New York
2002Tijd en ruimte voor vrouwen, Stadskantoor Breda
2002Lokaal 01, Breda (genomineerden Johan Diepstratenprijs)
2002'Het credo van de kunstenaar', Theologische Faculteit, Tilburg
2004'Nieuw', CBK Utrecht
2004 'Portrait of a lady', Galerie van Aerts, Vessem
2005 Private matters KUS-festival, BOM huis, Breda
2006 Senses Tilburg, Eindhoven, Helmond, Breda, ‘s Hertogenbosch
2006'Tempus Arti' Landen, Linter, Zoutleeuw, België (cat.)
2006'oNDER ANDEREn' NBKS, Breda
2006'Hollandse jongens, mooie meiden II' Galerie de Buytensael, Arnhem
2007'Paulo Post Futurum' Breda’s Museum (cat.)
2007'Deux regards de portrait contemporain' Galerie toutes latitudes, Parijs
2007'Drie tot de derde macht' SBK Breda
2008'De Bestemming', kunstroute Brabant
2008'Portretten', Kunstverdieping, Alphen aan den Rijn
2009'Signatuur, kunstenaars en collectie, 1800-heden', Breda's Museum
2009'Oog in Oog', KOP, Breda
2010'V', Kunstruimte Wagemans, Beetsterzwaag
2010'Het portret', Galerie Ecker, Breda
2011'Come Back', Arti Capelli, ís Hertogenbosch
2011'REALISME 2011', Amsterdam / Kunstruimte Wagemans
2011'Itineraires', Parijs (F)
2012'REALISME 12', Amsterdam / Stand Wagemans
2012'LICHT op collectie hedendaagse kunst in Breda', Bredaís Museum
2013'I love Breda' MOTI, Museum of the Image, Breda
2014'Art Rotterdam, Kunstruimte Wagemans

Solotentoonstellingen
1999Kunstruimte Wagemans
2002Kleine tentoonstelling bij Ad van Rosmalen, Breda
2002Noordbrabants Museum, Den Bosch
2006'Esthetische integratie' De Nederlandsche Cacaofabriek, Helmond
2007Galerie Segeren, Breda
2007Rijnstate Ziekenhuis, Arnhem
2007'Een onbevangen blik' Galerie Ayac’s, Amsterdam
2008Galerie van Aerts, Vessem
2008Shop/Showroom Rianne de Witte, Breda
2008Twee Steden Ziekenhuis, Tilburg
2009Chassé Theater, Breda
2010'In het oog', Museum ít Oude Slot, Veldhoven
2011'Vaders en Zonen', Museum de Wieger, Deurne
2012Amphia Ziekenhuis, Breda
2013Cutting loose, IDFX, Breda

Publicaties in eigen beheer
1992"Ik kom van een streek"
1992"Tenminste de bloemen"
2005 ‘Everything you see is me’, overzichtsuitgave

Aankopen
1996Stadscollectie Breda
1998Stadscollectie Breda
2003GGZ Midden-Brabant
2004Stadscollectie Breda
2008Breda's Museum
Werk is aangekocht door diverse artotheken en particulieren

Subsidies
2004 Basisstipendium, fonds BKVB
1992Reisbeurs, fonds BKVB (Latijns-Amerika)
1996Basisstipendium, fonds BKVB
1998Reisbeurs, fonds BKVB ( Milaan-expositie)
1999Basisstipendium, fonds BKVB
1993-2000Diverse materiaalsubsidies
2002Subsidie t.b.v. studie, Noord-Brabants Fonds
2004Flankerend Beleid, stimuleringssubsidie: Kunstenaars & Co
2006-2007Presentatiesubsidie, NBKS, Breda
2011Presentatiesubsidie, Tijl Fonds uit het Prins Bernard Cultuurfonds

Opdrachten
1998Stichting Zonta, kunstwerk voor het Vrouwenhuis te Breda
1999Lokaal 01; beeld voor de affiche-collectie

Werkperioden
1993Zuid-Amerika
1996Thailand / India
1999Callosa d' Ensarria, Spanje
2000Mexico / New Mexico (USA)
2008Ethiopië

Prijsvragen
1993Prix de Rome, 2e ronde
1998Sybren Hellinga aanmoedigingsprijs (genomineerd)
2002Johan Diepstraten prijs (winnaar publieksprijs)
2002'Het credo van de kunstenaar', Theologische Faculteit, Tilburg (genomineerd)

Bibliografie
1993Prix de Rome, tekenen en grafiek; catalogus bij tentoonstelling
1994'Front towards enemy', Jan van Eyckakademie
1998'Brabandt 98', De Nederlandsche Cacaofabriek; catalogus bij tentoonstelling
1998'Kamerschatten'; catalogus bij tentoonstelling (tekst Fred Wagemans)
1998Stadscollectie Breda 1988-1998; catalogus bij tentoonstelling
1998BN De Stem; 'Hollandse beeldtaal verovert Milaan'. (door M.Mes)
1999Weekblad Nieuw Ginneken 14-04-99; 'Cécile Verwaaijen wordt uit de doeken gedaan'.
1999Zeeuwse courant; 'Alles kan toeval zijn' (E. Rozendaal)
2000'SYB', publicatie Sybren Hellinga galerie
2001Nieuwsbrief VAK nr.3; interview (M.Melai)
2001BN De Stem 24-09-01; 'Kunst kijken maar niet kopen'
2002Tijd en ruimte voor vrouwen; catalogus bij tentoonstelling
2002BN De Stem 26-04-02; 'de verhullende ik' (Rebecca Nelemans)
2002Noordbrabants Museum nieuws, nr 69; 'jonge kunstenaars in het museum' (M.Trappeniers)
2002'Brabants dagblad 20-06-02; 'Pronkstuk' (G.van den Hoven)
2002Boxtelse Koerier 19-06-02; 'Cécile Verwaaijen exposeert zelfportretten…' (R. Schoones)
2002Tubelight mei/juni; 'Gangsolo's' (Angelique Spanink)
2005 Vorm en Leegte jaargang 11, nr.1; ‘Zelf en ander’ (door: Yashobodhi)
2005 Stads tv Breda, 14-06-05; ‘broodje cultuur’, interview
2005 Stadsblad, 19-7-05; ‘jonge kunstenares op zoek naar universele mens’
2005 Omroep Brabant, 30-10-05; Grensgeluiden; interview n.a.v. KUS-festival
2006 'Van genot en passie', Omroep Brabant, radiointerview (17-05)
2006 Eindhovens Dagblad 27-5-06; 'Eigentijds icoon' (Verily Klaassen)
2007 BN De Stem 11-5-07; 'Cécile Vewaaijen tekent het liefste dicht op de huid' (R. Nelemans)
2007 Excellent, Jaargang 2, Nr 4; 'Cécile Verwaaijen zoekt naar rust en verwarring' (R. Nelemans)
2009 INz & Outs, Omroep Brabant TV, 18 maart 2009
Curriculum vitae
Cécile Verwaaijen
Home  
De schilderijen  
De tekeningen  
Curriculum vitae  
Over het werk  
Webshop  
Contact opnemen  
Vrienden van Cécile  

download cv.doc (56 Kb)